Blogi

Blogi: Kisis on myös Hyvinvoinnin Kisakeskus

”Upeasta historiastaan huolimatta Kisiksessäkin on vahvuuksia, joita voi tarkastella uusin silmin ja tuoda esiin.” Tällä johtoajatuksella tulimme Kisikseen tekemään MuutosMuotoilua noin 30 hengen voimin maaliskuun lopulla. Urheiluopisto tunnetaan paitsi liikuntapaikoistaan, mutta myös luonnosta, ulkoilumahdollisuuksista ja rentoutumisesta. Tehtävänantonamme oli muutosmuotoilla Kisiksen rentoutustila uudelleen, mutta otimme tehtävän myös mahdollisuutena tuoda esiin hyvinvointiin liittyviä mahdollisuuksia. Kisiksen aikaisempi rentoutustila… Lue lisää »

Blogi: Team Betoni muotoili Alppitalon Kisiksen 60v juhlavuoden kunniaksi

Vaikuttavaa muutosmuotoilua juhlavuoden kunniaksi – Urheiluopisto Kisakeskus 60 vuotta 60-vuotiaan Kisiksen juhlavuoden kunniaksi urheiluopistolle saapui 28 muutosmuotoilijaa, joilla oli 24 tuntia aikaa muotoilla 11 erilaista tilaa uusiksi olemassa olevilla resursseilla sosiaalisen, digitaalisen ja fyysisen vuorovaikutuskentän näkökulmista. Muutosmuotoilutapahtuma 27.-28.3. oli osa laajempaa strategiseen muotoiluun, jolla Kisis siirtyy uudenlaiseen työnteon kulttuuriin. ”Muutosmuotoilijat muotoilevat aina saman aikaisesti kolmea… Lue lisää »

Vaikuttavaa muutosmuotoilua juhlavuoden kunniaksi – Urheiluopisto Kisakeskus 60 vuotta

Tiistaina tapahtuu – Kisakeskus uudistuu muutosmuotoilun voimalla Kisakeskuksessa on alkamassa maailman mittakaavassa merkittävä muutosmuotoiluhaaste. Seitsemän kuukauden aikana hieno, luonnonläheinen paikka muotoillaan tämän päivän ja tulevaisuuden asiakkaiden tarpeita vastaavaksi.  Tiistaina 27.3. Kisakeskukseen vyöryy 28 muutosmuotoilijan ryhmä He muotoilevat Kisakeskuksen 24t aikana. Tuloksena syntyy kokeellisia, niukalla budjetilla toteutettuja innovatiivisia ratkaisuja, joihin asiakkaat pääsevät tutustumaan ja testaamaan niitä. ”Uudenlaisilla… Lue lisää »

Kisiksen talviuintikausi jatkuu 7.1.2018

Kisiksen talviuinnit alkavat taas 7.1. ja kausi jatkuu 22.4.2018 saakka Arkisin uimaan pääsea maksutta ja sauna lämpiää sunnuntaisin klo 11-13, tällöin maksu on 8 €/ kerta. Kisakeskuksessa maksuvälineinä käyvät myös Smartum ja SporttiPassi. Maksu suoritetaan Kisiksen vastaanottoon. Voit ostaa kausilipun myös etukäteen. Kevätkauden hinta on 112 €. Lataa Kisiksen talviuintiesite ja kiinnitä vaikka ilmoitustaululle. Kokeneet… Lue lisää »

Raaseporin oma poika kohti maailman huippua

Raaseporista kotoisin olevan keihäslupaus Oliver Helanderin saattaa bongata Kisakeskuksen tanhuvilla viskomassa keihästä, sillä viime syksynä Helander jätti käsipallon ja alkoi keskittyä pelkästään keihäänheittoon. Meillä Kisiksessä on ilo olla lähietäisyydellä mukana seuraamassa, miten Oliverin keihäskaari kehittyy, sillä hän käy muutaman kerran kuukaudessa harjoittelemassa Kisiksessä. Helanderia voi todellakin nimittää jo keihäänheittäjäksi, sillä keihäskaari on yltänyt jo yli 80… Lue lisää »

Kävijäkokemuksia: Terveenä takaisin työelämään

Hei Pauliina, Sanna, Mikko ja Jari! Olin pari vuotta sitten siellä teidän kunto-ohjauksessanne neljä kertaa, kipakat alkuviikot syksyllä, talvella ja keväällä. Tutustuimme uusiin lajeihin ja tekemisen malleihin sekä välineisiin, erityisesti GymStickiin; kuminauhoihin kepin päässä… harva se päivä venytän mustaa ja kultaista… Olin silloin työtön niin kuin me kaikki olimme, tulevia liikunnan vertaisohjaajia. Mutta liikkuvia sellaisia. Halusin muistaa teitä nyt, erityisesti tänä… Lue lisää »

Kisiksen leirikoulusta sanottua: Parasta oli kaikki – tahtoo takas!

Parasta oli kaikki – tahtoo takas! Urheilukeskuksen arki on itsessään jo varsin monipuolista säätämistä, mutta leirikoulun saapuminen Kisikseen vasta laittaakin organisaatiomme venymään ja luomaan aina jotain uutta. Tuskinpa meiltä on jäänyt vuosien varrella mitään lajia tai laitetta testaamatta ja lähiluonto on koluttu läpikotaisin seikkailujen ja metsäretkien tiimoilta. Otsikkoon on poimittu yksi kivoimmista avainlauseista leirikoulujemme palautteesta…. Lue lisää »

”Halusin ammatin, jossa voin auttaa ihmisiä voimaan paremmin”

Näin kiteyttää Annika Myllykoski uranvaihdoksensa perimmäisen tarkoituksen. Hän oli toiminut jo aikaisemminkin palveluammatissa parturi-kampaajana, mutta halusi kuitenkin päästä vielä syvemmälle asiakkaidensa kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin. Annika oli jo ennen liikunnan ammattitutkinnon koulutusta aloittanut aktiivisen kuntosaliharrastuksen ja tahtoi ammattitutkinnon kautta myös liikunnasta ammatin itselleen. Annikalle yrittäjyys oli koko ajan yksi päämääristä ja hän pyörittää nykyään omaa KUNTO-AM yritystään… Lue lisää »

Kisakeskus – monikulttuurisen liikunnan kehittäjä

Kisakeskus on ollut uranuurtaja maahanmuuttajille suunnattujen liikunnan vertaisohjaajien kouluttamisessa 2010-luvun ajan. Toiminnan tavoitteena on kouluttaa opiskelijoita aktivoitumaan ja aloittamaan liikunta- ja terveysryhmiä omassa elinpiirissään ja omissa yhteisöissään. Myös liikunnan ja luonnon yhteys tulee Kisakeskuksen maisemissa taatusti tutuiksi. Kisakeskuksen opettaja Pauliina Lappalainen on ollut varsin monipuolisesti mukana maahanmuuttajille suunnattujen koulutusten suunnittelussa että ohjauksessa. Mitä erityispiirteitä täytyy… Lue lisää »

Liikuntaa ja virikkeitä joka lähtöön – EKL:n virkistyspäivä Kisiksessä

EKL:n Uudenmaan ja Helsingin piirien virkistyspäivä Kisakeskuksessa 30.9.2016. Kisakeskuksen iso parkkipaikka alkoi täyttyä nopeasti, kun bussi toisensa jälkeen kurvasi pihaan perjantai-aamuna 30.9. Oli alkamassa EKL:n Uudenmaan ja Helsingin piirien virkistyspäivä Kisakeskuksessa. Muutaman päivän kestänyt matalapaine alkoi myös väistyä samaan aikaan ja sininen taivas näyttäytyi pilviverhon takaa. Tämä lupasi hyvää ulkoilulajien kannalta. Kun noin 200 aktiivista ja… Lue lisää »