Monikulttuurinen liikunta

Liikunnanohjaajakoulutusta maahanmuuttajille – Hakuaika päättyy 14.1.2018

Liikunnanohjauksen perustaitoja – koulutus maahanmuuttajille
Liikunnanohjauksen perustaitoja ja liikunta-alan suomenkielistä sanastoa syventävä koulutus

Koulutus aika 22.1.2018 – 23.5.2018. Koulutus tapahtuu lähi- ja etäopiskeluna. Lue lisää ja ilmoittaudu mukaan!

Lataa esite tästä

Kisakeskuksessa voi opiskella myös liikunnan vertaisohjaajaksi

Koulutus on tarkoitettu kaikille suomessa asuville maahanmuuttajataustaisille henkilöille. Opiskelu antaa valmiudet toimia liikunnan vertaisohjaajana esimerkiksi omassa yhteisössä tai erilaisissa seuroissa ja yhdistyksissä. Koulutus sisältää myös hätäensiapukoulutuksen. Koulutus tapahtuu lähi- ja etäopiskeluna sisältäen viisi lähijaksoa, jotka ovat viikonloppuisin.

Etäjaksoille suunnitellaan jokaiselle omaan elämäntilanteeseen soveltuvat etätehtävät. Koulutus on mahdollista suorittaa työn ohessa. Opetuskielenä on selkosuomi. Koulutuksessa opitaan pienryhmän ohjaustaitoja ja tutustutaan monipuolisesti erilaisiin liikuntalajeihin.

Koulutusta tuetaan Opetus- ja kulttuuriministeriön opintoseteliavustuksella. Opiskelijan omavastuu on yhteensä 150 €. sis. majoituksen, ruokailut, opetuksen ja koulutusmateriaalin. Maksun voi suorittaa erikseen sovittaessa seassa erässä.

Lähiopetus tapahtuu Kisakeskuksessa, kustannukset opiskelijalle vain 30 € /lähijakso (sis. majoituksen, täysihoidon, opetuksen ja koulutusmateriaalin)

  • 6.-8.10.2017
  • 3.-5.11.2017
  • 26.-28.1.2018
  • 16.-18.3.2018
  • 11.-13.5.2018

Lisätietoja:

Lisätietoja: Pauliina Lappalainen, pauliina.lappalainen@kisakeskus.fi

Liikunnan vertaisohjaajakoulutus –esite suomeksi
Physical education peer-instructor for immigrants –brochure in English

Hae liikunnan vertaisohjaajakoulutukseen

Täytä HAKULOMAKE

Maahanmuuttajataustaiset vertaisohjaajat liikuntalähettiläinä

”Eri kieltä puhuvien, mutta samoja tarpeita omaavien eri kulttuureista tulevien ihmisten kohtaamisista on tullut arkipäivää. Viime aikojen uutisotsikointia seuratessa tiedämme, että maailmassa on satoja tuhansia ihmisiä jotka ovat joutuneet jättämään kotimaansa eri syistä, sodista, luonnonmullistuksista ja hyvinvoinnin epätasaisesta jakautumisesta johtuen.”
Lue lisää artikkelista: Maahanmuuttajataustaiset vertaisohjaajat liikuntalähettiläinä

– Kirjoittaja Nina Eränpalo on toiminut liikunnanopettajana Urheiluopisto Kisakeskuksessa vuosina 2003-2015.

 

 

 

Monikulttuurinen liikunta Kisakeskuksessa

Liikunnan on todettu edistävän terveyttä ja hyvinvointia. Se on yksi käyttökelpoisimmista keinoista edistää kotoutumista ja eri kulttuureista tulevien kohtaamista.

Kisakeskuksella on vankka asiantuntemus ja osaaminen monikulttuurisen liikuntakoulutuksen parista; liikunnan vertaisohjaajakoulutusta on järjestetty jo vuodesta 2010 lähtien. Koulutusta on suunnattu mm. maahanmuuttajanaisten, lasten, perheiden ja ikäihmisten ohjaamiseen, luontoliikunnan ohjaamiseen sekä ryhmäohjaustaitojen kehittämiseen. Lisäksi olemme järjestäneet kunto- ja terveysliikunnan kurssitoimintaa perheille ja lapsille.

Hankittua asiantuntemusta monikulttuurisessa liikunnassa hyödynnetään Kisakeskuksessa myös käynnissä olevissa ja tulevissa koulutuksissa, joissa työskennellään niin lasten, perheiden, työikäisten kuin senioreidenkin parissa, maahanamuuttoprosessin kaikissa eri vaiheissa.

Koulutuksissa kantavana voimana on tukea vastuun ottamista omasta  ja läheisten hyvinvoinnista, niin henkisesti kuin fyysisestikin. Tavoitteena on tukea  myös osallistujan yksilöllistä kehitystä ja pyrkimystä kotoutua säilyttäen samalla omaa kieltään ja kulttuuriaan.

Tutustu alla olevista linkeistä aiempien, jo päättyneiden koulutusten sisältöjen kuvauksiin:

2010-2011 Maahanmuuttajanaisten vertaisohjaajakoulutus

2011-2012 Vertaisohjaajan syventävät opinnot maahanmuuttajille

2012-2013 Monikulttuurinen liikunta ja kotoutuminen

2013-2014 Ikäihmisten vertaisohjaajan opinnot maahanmuuttajille

2014-2015 Luontoliikunnan vertaisohjaajakoulutus maahanmuuttajille