Raaseporin oma poika kohti maailman huippua

Raaseporista kotoisin olevan keihäslupaus Oliver Helanderin saattaa bongata Kisakeskuksen tanhuvilla viskomassa keihästä, sillä viime syksynä Helander jätti käsipallon ja alkoi keskittyä pelkästään keihäänheittoon. Meillä Kisiksessä on ilo olla lähietäisyydellä mukana seuraamassa, miten Oliverin keihäskaari kehittyy, sillä hän käy muutaman kerran kuukaudessa harjoittelemassa Kisiksessä.

Helanderia voi todellakin nimittää jo keihäänheittäjäksi, sillä keihäskaari on yltänyt jo yli 80 metrin.

”Keihäänheittäjä Oliver Helander ryhtyi 1.10 lähtien kokopäiväurheilijaksi. Tavoite on pidemmällä tähtäimellä nousu maailman huipulle ja jo ensi vuonna osallistuminen aikuisten EM-kisoihin Berliinissä. Ensi kauden tulostavoite on 85 m.”

Urheilullinen Helander on niittänyt mainetta jo Ruotsissakin

Helander on periaatteessa urheillut koko pienen ikänsä, sillä hän aloitti käsipallon jo viisivuotiaana seuraten isänsä jalanjälkiä. Ala-asteella hän innostui kokeilemaan myös keihäänheittoa ja siitä tulikin ”sivulaji”, jota Oliver harrasti lähinnä kesäisin. Käsipallossa Helander nousi aina miesten maajoukkuetasolle asti. Hän oli myös Ruotsissa käsipallolukiossa puolitoista vuotta ja hänet nostettiin miesten rinkiin Ruotsin pääsarjassa pelaavassa Alingsås HK-joukkueessa.

Keihäsvelho Jarmo Hirvonen näyttää peukkua

Nyt kokopäiväiseksi urheilijaksi siirtynyt Oliver Helander harjoittelee valmentaja Glenn Lignellin ohjauksessa. Helander valmentajineen leireili keväällä samaan aikaan Espanjassa Antti Ruuskasen ja valmentaja Jarmo Hirvosen kanssa. Pitkän linjan keihäsvelho Hirvonen uskaltaa sanoa ajatuksensa ääneen.

KUVA: Svante Thilman

– ”Olemme jonkun verran olleet yhdessä tuolla leirillä ja näkisin, että hän on seuraava suomalainen huippuheittäjä. Sanoin Terostakin (Pitkämäki) silloin, kun hän heitti seitsemänkymppiä, että hän on seuraava huippuheittäjä ja nyt sanon, että Oliver on seuraava huippuheittäjä, arvioi Hirvonen Ylen haastattelussa.”

Jäämme siis mielenkiinnolla seuraamaan Oliver Helanderin kehitystä ja Kisakeskuksen hulppeissa maisemissa ei ainakaan harjoitteluolosuhteita ole moittiminen. Hienoa Oliver!