Kisiksen talviuintikausi jatkuu 7.1.2018

Kisiksen talviuinnit alkavat taas 7.1. ja kausi jatkuu 22.4.2018 saakka

Arkisin uimaan pääsea maksutta ja sauna lämpiää sunnuntaisin klo 11-13, tällöin maksu on 8 €/ kerta. Kisakeskuksessa maksuvälineinä käyvät myös Smartum ja SporttiPassi. Maksu suoritetaan Kisiksen vastaanottoon. Voit ostaa kausilipun myös etukäteen. Kevätkauden hinta on 112 €. Lataa Kisiksen talviuintiesite ja kiinnitä vaikka ilmoitustaululle.

Kokeneet kylmäkaraisijat sanovat, että avantoon jäävät niin stressi, mielipaha, kolotus kuin hengenahdistuskin. Wikipedian mukaan avantouinti tehostaa verenkiertoa, lievittää selkä-, niska- ja hartiaseudun kipuja, saattaa vähentää masentuneisuutta, astmaoireita ja nukahtamisvaikeuksia.

Tuhdit terveysvaikutukset

Avantouinnilla on todennetusti monenlaisia terveyshyötyjä. Pulahtaminen avantoon helpottaa mm. nivelreumaa ja fibromyalgiaa sairastavien vaivoja. Avantouimarit kertovat harrastuksensa auttavan stressiin, virkistävän kehoa ja mieltä sekä parantavan verenkiertoa ja kylmänsietokykyä.

Toisille riittää kastautuminen. Jotkut uivat kymmeniä metrejä. Joka tapauksessa vedestä nousee uudestisyntynyt ihminen, jonka olo on ihana, taivaallinen, auvoinen, ruhtinaallinen tai hurmioitunut. Lajiin vihkiytymättömälle selostetaan: – Höhlän hommaa, mutta pakko sinne on päästä.

 

Urheilijatkin sen tietävät

Avantouintia käytetään urheilijoilla suoritusten parantamiseen sekä vammojen ennalta ehkäisyyn  ja hoitoon. Se helpottaa myös palautumista rankan urheilusuorituksen jälkeen. Hyviä tuloksia on saatu muun muassa juoksijoilla sekä kamppailulajien harrastajilla.

Eikä tässä vielä kaikki

Avantouinti vahvistaa kylmänsietokykyä, parantaa elimistön vireystilaa, unen laatua ja vähentää hengitystieinfektioita.

Tästä vielä mallia ottamaan, miten se homma oikein hoituu käytännössä…

Klikkaa kuvaa ja katso juttu avantouinnista Yle Elävä arkistosta: Kylmä vesi kiehtoo, aiheuttaa riippuvuutta ja synnyttää vahvoja elämyksiä. Avantouimarit kuvailevat harrastuksensa auttaneen viluisuuteen, stressiin sekä moniin kolotuksiin ja murheiseen mieleen.