Blogi: Kisis on myös Hyvinvoinnin Kisakeskus

”Upeasta historiastaan huolimatta Kisiksessäkin on vahvuuksia, joita voi tarkastella uusin silmin ja tuoda esiin.”

Tällä johtoajatuksella tulimme Kisikseen tekemään MuutosMuotoilua noin 30 hengen voimin maaliskuun lopulla. Urheiluopisto tunnetaan paitsi liikuntapaikoistaan, mutta myös luonnosta, ulkoilumahdollisuuksista ja rentoutumisesta.

Tehtävänantonamme oli muutosmuotoilla Kisiksen rentoutustila uudelleen, mutta otimme tehtävän myös mahdollisuutena tuoda esiin hyvinvointiin liittyviä mahdollisuuksia.

Kisiksen aikaisempi rentoutustila sijaitsi ravintolarakennuksen päädyssä. Tila oli hieman syrjässä ja, ainakin talviaikaan, jäisen kulkutien päässä. Myöskään tila itsessään ei ollut  esteetön kapeiden ovien ja portaiden vuoksi.

Aikaisemman, enemmän muutostöitä edellyttäneen tilan työstämisen sijaan sovimme Kisiksen väen kanssa, että muunnamme toisen, ravintolarakennuksen alakerrassa sijaitsevan entisen kuntopyörillä tapahtuvien kuntotestausten tekemiseen tarkoitetun tilan uudenlaiseen käyttöön.

Kuvassa yllä: MuutosMuotoilijat Ilkka, Mikael ja Anki haluavat kiinnittää asiakkaiden huomiota Kisiksen hyvinvointia edistäviin harrastusmahdollisuuksiin.

Nykyinen hyvinvointihuone sijaitsee hyvässä paikassa, jonne on suora pääsy ala-aulasta.

Ennen varsinaista tilan muotoilua käytiin kuitenkin pitkä keskustelu koko rentoutumisteemasta ja lähdettiin ajattelemaan sitä kokonaisuutena ja nimenomaan Kisiksen aihetta koskevien vahvuuksien esiin tuomisen näkökulmasta.

”Rentoutumiseen ja rentoon vapaa-ajan viettoon soveltuu paljon muutakin kuin yksi tila. Lähdimme työstämään ajatusta, että itse rentoutuminenkin on tila, mielentila.”

Lähdimme miettimään Kisistä hyvinvoinnin näkökulmasta emme vain tilojen kautta, vaan siitä, että miten Kisiksestä kiinnostuneet asiakkaat voivat hahmottaa, että siellä voi urheilun rinnalla myös rauhoittua ja rentoutua. Yksi keskeinen asia oli se miten asiakas näkee Kisiksen jo verkkosivulla.

Miten Kisis näyttäytyy rentoutukseen haluavalle ihmiselle ja miten niihin tarpeisiin voidaan vastata urheilun ja kilpailun rinnalla?

Tältä pohjalta halusimme lisätä myös rentoutumis- ja luontolomailijalle lisää tietoa Kisiksen mahdollisuuksista.

Palvelumuotoilussa, joka on myös muutosmuotoilun taustalla, tarkastellaan koko palvelupolkua ennen palvelua, palvelun aikana ja palvelun jälkeen sekä pyritään luomaan kokonaisvaltaisia elämyksiä kaikissa vaiheissa. Tämän johdattamana lähdimme tutustumaan kaikkiin alueen rentoutumispaikkoihin ja niitä löytyi nopeasti useita rentoutustilan lisäksi.

Vuorovaikutteinen kartta johdattelee rentoutumisen tiloihin

Paikkojen löytämiseksi tehtiin Kisiksen verkkosivuilta nyt löytyvä vuorovaikutteinen kartta, jolla eri paikat kuvineen ja kuvauksineen löytyvät helposti ja houkuttelevasti. Rentoutumistiloista tehtiin yhteenveto ja opasteet vastaanottoon ja ravintolarakennukseen, että jokainen voi löytää ne myös Kisiksen fyysisistä tiloista.


Kisiksen Hyvinvointihuoneella voit joogata ja meditoida iltapäivän auringonvalossa.

Tulkaa ihmeessä kokeilemaan Kisiksen uutta Hyvinvointihuonetta, jossa voit meditoida ja joogata avarassa tilassa upeassa iltapäiväauringossa!

Tilasta löytyy myös tietokone, jonka avulla voi hyödyntää Youtubesta löytyviä jooga- ja meditaatiovideoita silloinkin, kun paikan päällä ei ole ohjaajaa.

”Huoneesta löytyy myös kasettisoitin, jolla voi kuunnella 1990-luvulla tehtyjä hengitysharjoituksia.”

Tule Kisikseen – Hyvinvoinnin Kisakeskukseen – rentoutumaan ja rauhoittumaan!