Nuorista lähtevää höntsätoimintaa

Nuorista lähtevää höntsätoimintaa ja monialaista ohjaajuutta

Höntsä! – silta eteenpäin –hankkeen tarkoitus on tuottaa nuorista lähtevää, matalankynnyksen toimintaa jossa nuoret ovat päättäjiä ja toimijoita. Höntsän avulla nuoret pääsevät kehittämään omaa ymmärrystä vahvuuksistaan ja osaamisestaan.  Lisäksi Höntsä –hankkeella kehitetään eri sektoreiden välistä yhteistyötä ja nuorten verkostoitumista. Nuorten tulisi päästä osallistumaan toimintaan mahdollisimman helposti ja siksi hanke toteutetaan paikallisissa arjen toimintaympäristöissä.

Kisakeskus on mukana hankkeessa ja Kisakeskuksen lisäksi sitä toteuttamassa ovat Metropolia Ammattikorkeakoulu, Suomen Nuorisoseurat ry, Suomen Työväen Urheiluliitto TUL ry, Oulun Diakonissalaitoksen säätiö, Oulun seudun koulutuskuntayhtymä sekä Diakonia-ammattikorkeakoulu Oy.

Näin Höntsä –hankkeen projektipäällikkö Terhi Dahlman kuvailee Höntsä-hanketta:
”Monet nuoret haluaisivat harrastaa heille sopivina ajankohtina, ilman sitoutumista säännöllisiin harjoitusaikoihin tai koviin suorituksiin tähtäävään harjoitteluun. Nuorista lähtevät ideat ja ohjaajuuden uudenlainen ote, ovat höntsä-toiminnan ydin. Harrastusmahdollisuuksia tarjoamalla voidaan tavoittaa koulutuspaikkaa tai työtä vailla olevat nuoret ja ohjata heitä löytämään suunta elämälleen ja oma paikkansa yhteiskunnassa.”

Lue lisää: hontsablogi

Höntsä! –silta eteenpäin –hanke koostuu kolmesta osahankkeesta, jotka toteutetaan eri puolella Suomea:

  • Monialainen kulttuuri- ja liikuntahöntsä (pääkaupunkiseutu)
  • Hyvinvointi- ja urahöntsä (Oulu)
  • Voimavarahöntsä (Pieksämäki)

Kisiksen blogissa tutustutaan myöhemmin tarkemmin näihin osahankkeisiin.