Urheiluopisto Kisakeskus - liikunnallista lomailua ja luonnonrauhaa KisiksessäKevätaurinko ja talven jäljiltä heräilevä luonto kutsuvat liikkumaan ja rauhoittumaan. Siihen on loistavat mahdollisuudet Urheiluopisto Kisakeskuksessa Raaseporissa. Kisakeskus eli Kisis on luonnonläheinen liikuntakeskus Kullaanjärven rannalla ja tarjoaa monipuolista majoitusta ja palveluja myös vapaa-ajan liikuntaan. Sijaitsemme Länsi-Uudellamaalla noin 100 km Helsingistä.

Kisikseen voit tulla omatoimisesti ja vain lepäillä ja nauttia luonnon rauhasta tai harrastaa erilaisia sisä- ja ulkopelejä, sauvakävellä, käydä kuntosalilla, potkupyöräillä jne. Voit myös osallistua aktiivisille liikuntalomille tai -kursseille yksin, ystävien ja perheen kanssa.

Kisiksessä voit harrastaa jo pelkästään ulkona yli 30 erilaista liikuntalajia. Ympäröivä luonto tarjoaa monipuoliset reitit kaikkina vuodenaikoina. Vaihteleva maasto sopii erinomaisesti leppoisaan retkeilyyn tai kuntoa nostattavaan reippailuun. Opiston alueella on myös 18-väyläinen Kisis Frisbeegolf rata. Kesäisin Kullaanjärvi tarjoaa mainion mahdollisuuden melontaretkiin, kalastukseen ja uimiseen. Vastaanotosta voit vuokrata erilaisia liikuntavälineitä.

Kisakeskus tarjoaa majoitustilat jopa 265 hengelle vaihtoehtona mökit, opistotason huoneet ja huoneistot tai hostellitason ryhmämajoitus. Kaikissa majoitustiloissa on valmiina liinavaatteet ja pyyhkeet. Huoneen avaimen saat pääsääntöiseti klo 14 tulopäivänä, huoneen luovutus lähtöpäivänä klo 12 mennessä.  Joihinkin majoitustiloihin voi ottaa mukaan myös lemmikkieläimen. Lemmikistä veloitamme 30 € siivouslisän.

Kisakeskuksessa on nautittu liikunnasta ja luonnonrauhasta jo kuuden vuosikymmenen ajan. Kisakeskuksen toiminta käynnistyi vuoden 1958 kesällä, kun Suomen Työväen Urheiluliitto TUL tarvitsi oman urheilukeskuksen.

Historiaa - laatuliikuntaa ja luonnonrauhaa vuodesta 1958

Kisakeskuksen rakentaminen aloitettiin syksyllä 1957 vastaamaan TUL:n tarvetta saada oma urheilukeskus. Ensimmäisinä rakennushankkeina olivat päärakennus, joka piti sisällään voimistelusalin, voimailusalin, keittiön, ruokasalin, luentosalin, toimistotilat ja lämpökeskuksen, sekä kaksi asuinrakennusta, jotka yhä tunnetaan Ylätalona ja Alatalona, sekä rantasauna.

Toiminta Kisakeskuksessa käynnistyi vuoden 1958 kesällä TUL:n nuorisovaliokunnan nuortenohjaajakurssilla sekä nyrkkeilyn ja suunnistuksen poikaleirillä, vaikka rakennustyöt olivatkin vielä hieman kesken. Ensimmäisenä vuonna järjestettiin kaikkiaan 40 kurssia, joihin osallistui yhteensä 1679 henkilöä.

Yli viiden vuosikymmenen ajan Kisakeskuksessa on nautittu liikunnasta ja luonnonrauhasta.