Pohjantähtileiri

PT-perheleiri järjestetään 6.-11.7.2020 – liikunnallista ohjelmaa koko viikoksi!

Leiriviikolla harrastusten parissa voi rientää koko perheen voimin ja leiriohjelmaa on myös tarjolla aikuisille ja lapsille erikseen. Pohjantähtileirillä voi kokeilla uusia lajeja turvallisesti ohjaajan opastuksella tai harrastaa tuttuja lajeja omatoimisesti. Kisiksessä luonto on lähellä ja laaja lajivalikoima takaa mukavaa tekemistä jokaiseen makuun. Leiriviikon hintaan sisältyvät majoitus, täysihoito ja kaikki leirin aktiviteetit. Kysy tukea liitostasi!

Tervetuloa viettämään laatuaikaa perheen parissa!

Ilmoittaudu mukaan tästä

 

Pohjantähtileirin ohjelma on huikea!

Liikuntaa ja yhdessäoloa

Pohjantähti-leirin ohjelma rakentuu monipuolisesta liikunnasta, kulttuurista, askartelusta ja monesta muusta mukavasta. Leiripäivien aikana toimitaan yhdessä erilaisissa kokoonpanoissa. Urheiluopisto Kisakeskuksen ympäristö tarjoaa monenlaisia mahdollisuuksia aktiiviseen ja mukavaan leiriviikkoon. Ohjelman järjestämisestä vastaavat leirin omat ohjaajat sekä Kisakeskuksen koulutetut liikunnanohjaajat.

Aamuhetki herättää päivään

Jokainen leiripäivä käynnistyy aamujumpalla. Se voi koostua ihan mistä tahansa, pääasia on herättää kroppa toiminnalliseen päivään. Ovatpa vierailevat maskotitkin toisinaan olleet aamuisin tervehtimässä leirin osallistujia. Leiri on jaettu kyliin majoituspaikan mukaan. Kylien välisen kisan osakilpailut käydään jokaisen aamuhetken yhteydessä. Kisa huipentuu viimeisenä leiriaamuna spektaakkelimaiseen finaaliin.

Aamupäivällä touhutaan ikäryhmittäin

Ryhmässä lapset pääsevät toimimaan ikäistensä seurassa ja luomaan uusia ystävyyssuhteita. Ikäryhmät varmistuvat aina ennen leirin alkua osallistujamäärän mukaan. Aikaisemmin ikäryhmät ovat jakautuneet seuraavasti: 0-3-vuotiaat, 4-6-vuotiaat, 7-8-vuotiaat, 9-10-vuotiaat, 11-12-vuotiaat ja 13-17-vuotiaat.

Alle 3-vuotiaat touhuavat aamupäivän touhuparkissa. 4-6-vuotiaat harrastavat heille sopivia lajeja kuten jalkapalloa, erilaisia sisäpeleja, leikkejä sekä askartelevat. 7-13-vuotiaat pääsevät leirin aikana muun muassa askartelemaan, palloilemaan, seinäkiipeilemään, kokeilemaan gladiaattorirataa sekä melomaan.

13-17-vuotiaille eli teineille on hieman erikoisempi leirikokemus joukkuekilpailun myötä. Kilpailu on saanut vaikutteita TV-ohjelmista Suuri Seikkailu, Amazing Race ja Selviytyjät. Osakilpailut suoritetaan aamupäivisin. Kilpailun yhtenä osuutena on aikaisempina vuosina ollut yöretki, joka on ollut osallistujilleen huikea kokemus.

Aikuisten oma hetki on aamupäivällä. Usein ohjelmassa on erilaista kuntoilua sekä rentoutumista.

 

Iltapäivä on tarkoitettu perheille

Iltapäivä on perheiden yhteisen toiminnan aikaa. Muun muassa erilaiset pelit ja kilpailut ovat silloin kuvioissa mukana. Myös rauhallisempaa toimintaa on tarjolla. Keppihevospaja on viime vuosina ollut yksi leirin suosituimmista toiminnoista. Se huipentuu jännittävään laukkakisaan. Viikon lopuksi kisataan mielenkiintoisia ja joskus varsin eriskummallisiakin lajeja sisältävissä leiriolympialaisissa.

Eikä iltakaan ole vailla ohjelmaa. Silloin paistetaan makkaraa, lettuja, lauletaan karaokea, visaillaan ja discoillaan.

 

Mikä on Pohjantähti-leiri?

Pohjantähtileirin historiaa vuodesta 1987 ”On Pohjantähden alla tää leiri uudenlainen, nyt elämöin ja laulan olen leiriläinen!

Näillä sanoilla alkoi ensimmäisen Pohjantähtileirin laulu. Tuttuun lauluun ”Olen suomalainen” runoili sanat ensimmäisen leirin leiripäällikkö Tapio Bergholm. Vuosi oli 1987. Siitä alkaen SAK:n ja TUL:n nuorisovaliokuntien aloitteesta käynnistynyt perheleiri on kutsunut perheitä liikunnallisen ja muutenkin toiminnallisen leiriviikon viettoon urheiluopisto Kisakeskukseen. Leiri on järjestetty joka kesä vuotta 1989 lukuun ottamatta. Nimensä leiri sai silloisen Kisakeskuksen sijaintikunnan, Pohjan kunnan mukaan. Kuntaliitoksen myötä opisto sijaitsee nykyään Raaseporin kaupungissa.

Leiri on alusta asti ollut leiri perheille, isoille ja pienille ihmisille, nuorille ja varttuneille. Ohjelmassa on aina ollut omia juttuja eri ikäryhmille, mutta paljon myös sellaista, joita voidaan tehdä yhdessä perheinä tai kaveriporukoina. Nämä periaatteet ovat kantaneet Pohjantähtileirin yli 30-vuotiaan historian ajan kuitenkin niin, että jokainen leiri on aina omaleimainen. Uusia toimintoja on tullut mukaan, sillä osallistujille on haluttu tarjota myös ennen kokemattomia elämyksiä niin liikunnassa kuin kulttuurissakin.

Vuodesta 1987 on leirillä ilmestynyt myös oma lehti ”Akseli ja Elina”. Se jaetaan  päivittäin jokaiseen leiriperheeseen ja kertoo monipuolisesti sanoin ja kuvin leiriuutisia ja tiedottaa tulevista viikon tapahtumista.

SAK:n, TUL:n ja Kisakeskuksen ohella leiriä ovat olleet toteuttamassa monet SAK:n jäsenliitot, Nuoret Kotkat, SNK (nyk. Demarinuoret), SDNL (Nyk. Vasemmistonuoret), SDPL (nyk. Pinskut) ja aikoinaan toiminut Työväen Kuntoliitto.

 

Pohjantähti-leiri on hieno esimerkki yhdessä tekemisestä ja yhdessä toimimisesta. On siis aika varata leiriviikko ja tulla mukaan kokemaan koko perheen voimin ensi kesän leiririemuja, rakentamaan omia leiritarinoita. Mukaan pääsee ilmoittautumalla Kisiksen sivujen kautta, tai ottamalla yhteyttä Kisiksen vastaanottoon; vastaanotto@kisakeskus.fi / 019 223 0300

Ohjelma ja ilmoittautuminen leirille, löytyy klikkaamalla tästä!