Kasvisruoka

PERUTTU: Voimaa kasvisruuasta -verkkokurssi

voimaa kasvisruuasta

-verkkokurssi

11. & 18.10.2021

Kasvissyöjän ja vegaanin ruokavalioon keskittyvä verkkokurssi vie sinut kohti laadukkaampaa, monipuolisempaa ja ravitsevampaa kasvisruokavaliota. Verkkokurssi sopii niin vegaanille, kasvissyöjälle kuin sekasyöjällekin. Verkkokurssilta saat käytännölliset opit oikean kasvisruokavalion koostamiseen tiivissä kolmen tunnin paketissa. Ilmoittaudu mukaan, sillä kuusi nopeinta ilmoittautujaa saa lisäksi Foodinin lahjapaketin postissa!

miksi kasvisruoka on hyvä vaihtoehto?

Kasvissyönti tarjoaa monia terveydelle suotuisia etuja. Kasvisruokavaliota noudattavilla tavataan muun muassa vähemmän aikuisiän diabetestä, ja sydän- ja verisuonitauteja. Kasvissyönnistä on myös etua muutamien syöpien kannalta. Lisäksi kasvisruokavalion on havaittu auttavan painonhallinnassa. Kasvisruokavalio sisältää myös usein paljon terveydelle edullista ravintokuitua. Olo on paljon virkeämpi ja huomattavasti kevyempi jokaisen aterian jälkeen. Kasvisruoka on hyvin maukasta ja mausteet erottuvat siinä paremmin kuin liharuoissa. Kasvisruoka pitää kylläisenä, mutta ei tee olosta tukalaa ja raskasta.

Osallistuja saa käytännön neuvoja ulkona syömiseen, matkustamiseen, ruoanvalmistukseen, valmisruokien tuunaamiseen ja eläintuotteiden korvaamiseen. Samalla opitaan uusia ruoka-aineita. 

Olit sitten kasvissyöjä, vegaani tai sekasyöjä, ruokavaliolla on vaikutuksia terveyteesi. Paljon kasviksia ja pehmeitä rasvoja sisältävä kasvisruokavalio tekee hyvää sydämelle, aivoille ja painolle. Jo pelkkä kasvisten käytön runsas lisääminen auttaa usein pudottamaan painoa, vaikka ruokavalio ei muuten muuttuisi.

Verkkokurssilla pääset keskustelemaan kasvis- ja vegaaniruokavaliosta ja saat vastaukset mieltäsi askarruttaneisiin kysymyksiin suoraan asiantuntijalta verkkokurssin aikana.

Verkkokurssille on helppo tulla mukaan. Saat sähköpostilla tarkat tiedot ja ohjeet verkkokurssista. Kurssi järjestetään Zoom -alustalla, mutta osallistuminen ei edellytä sovelluksen lataamista. Saat ensimmäistä kurssipäivää edeltävänä päivänä linkin, jolla pääset mukaan verkkokurssille. Sama linkki toimii myös toisella kurssikerralla. 

kurssin ohjaaja

Nina Kuusisto Kisakeskus

niina kuusisto

Kurssin ohjaajana toimii Niina Kuusisto. Niina on valmistunut ravit­se­mus­tie­tei­li­jäksi vuonna 2013 Helsingin yliopis­tosta. Hän on toiminut myös tutkijana HUSin perus­ter­vey­den­huollon yksikössä.

”Monipuo­linen taustani on mahdol­lis­tanut työsken­telyn monipuo­li­sissa tehtä­vissä. Asiak­kainani on ollut painon­pu­dot­tajia, ruoka-aineal­ler­gikkoja sekä kuntou­tujia leikkaukeen tai sairauden jäljiltä. Lisäksi olen luennoinut ravit­se­muk­sesta ja toiminut FAF:n koulut­tajana vuodesta 2014.”

verkkokurssin sisältö

1. osa 11.10.2021 klo 17.00-18.30

Ruokavalion koostaminen – mitä huomioitavaa?

Energiaravintoaineet

  • yleisimmät ongelmat
  • saako vegaani riittävästi mm. B12- ja D-vitamiinia, rautaa, seleeniä, jodia?

Milloin ja mitä veriarvoja vegaanin kannattaisi mittauttaa?

Ympäristöystävällinen ruokavalio

  • lähiruokaa
  • sesonkien huomioiminen

2. osa 18.10.2021 klo 17.00-18.30

Vinkkejä kasvissyöntiin siirtyvälle

  • vinkkejä ulkona syömiseen ja matkustamiseen
  • vinkkejä ruoanlaittoon (kanamunan, maitotaloustuotteiden ja lihan korvaaminen)
  • valmisruokien tuunaaminen
  • eläintuotteiden korvaaminen
  • uudet ruoka-aineet tutuiksi (seitan, miso, speltti, härkis, mifu jne.)

urheilijan vegaaniruokavalio – jaksaako vegaani urheilla?

verkkokurssin hinta

Kurssin hinta on 55 euroa. Kurssin hinta sisältää kaksi 1,5 tunnin reaaliaikaista verkkokoulutusta sekä opiskelumateriaalin. Lisäksi kuusi ensimmäistä ilmoittautujaa saa postissa Foodinin lahjapaketin!

Ilmoittaudu mukaan 1.10. mennessä.

tule mukaan ja suuntaa kohti monipuolisempaa ruokavaliota!