Tuetut lomat ja kurssit Kisakeskuksessa

Palkansaajien hyvinvointi ja terveys PHT ry

Palkansaajien hyvinvointi ja terveys PHT ry on terveyden ja hyvinvoinnin edistämisen järjestö, jonka toiminta alkoi vuonna 2012. Hyvinvointitoiminnan mahdollistaa vuotuinen RAY:n avustus.

Aikuisille:

1. askel kohti pysyvää hyvinvointia

Koetko tyytymättömyyttä hyvinvointiisi ja haaveilet elämäntaparemontista? Kuulutko niihin, jotka kyllä tietävät miten pitäisi syödä, liikkua ja nukkua, mutta hyvää tarkoittavien ohjeiden noudattaminen ei tahdo onnistua tai onnistuu vain hetkellisesti? Ovatko kiire, väsymys, huono mieliala tai suorittamattomat kotityöt terveyttäsi tukevien valintojen esteenä?

Tiedämme, että onnistuneen muutoksen tueksi tarvitaan tiedon lisäksi taitoja, jotka auttavat oman ajattelun ja käyttäytymisen säätelyssä ja ohjaamisessa. PHT:n vuonna 2018 uudistamien Pysyvään muutokseen -hyvinvointikurssien uudenlainen konsepti tarjoaa mahdollisuuden pysähtyä oman hyvinvoinnin äärelle ammattilaisten ohjauksessa ja saada tukea oman käyttäytymisen muutokseen.

Ensimmäinen kurssi

  1. lähijakso: 18.-21.2.2020
  2. lähijakso: 27.-29.4.2020
  3. lähijakso 3.-5.8.2020

Toinen kurssi

  1. lähijakso: 9.-12.12.2020
  2. lähijakso: 3.-5.3.2021
  3. lähijakso: 30.6.-2.7.2021

Verollinen vuorokausihinta:

91,70€

Lue lisää: https://pht.fi/aikuisille/


Kisakeskus tarjoaa kaikille kivaa perhelomalla

Kisakeskus on monipuolinen liikunnan, elämänilon ja hyvinvoinnin keskus kaukana kaupungin hälystä, luonnonkauniin Kullaanjärven rannalla. Kisakeskuksessa voi liikkua ja urheilla ohjatusti tai lenkkeillä ja reippailla oma-aloitteisesti.

Kisakeskuksen rauhallinen ympäristö ja monipuoliset liikuntamahdollisuudet muodostavat vapaa-ajalle kehykset, jossa on helppo nauttia lomasta ja liikunnan ilosta. Hyvien sisäharjoittelutilojen lisäksi ympäristön upea metsäinen luonto ja kallioinen kangasmaasto sopivat mainiosti ulkoiluun ja retkeilyyn. Toimintaa on kaikenikäisille ja -kuntoisille ympäri vuoden. Ravintolamme terveelliset, herkulliset ja maittavat noutopöydän antimet sisältyvät aina ohjelmallisten lomien, kurssien ja leirien täysihoitopakettiin.

Hyvinvointilomat ry

Hyvinvointilomat ry järjestää tuettuja täysihoitolomia Raha-automaattiyhdistyksen avustuksella. Viiden täysihoitovuorokauden loma sisältää majoituksen, ruokailut ja yhteistä ohjattua toimintaa. Tuettu loma myönnetään taloudellisin, terveydellisin ja sosiaalisin perustein.

Hae Hyvinvointilomien järjestämille lomalle!
Jokaisella lapsella, nuorella, aikuisella ja ikäihmisellä on oikeus virkistävään lomaan. Hyvinvointilomat järjestää tuettuja lomia perheille, työikäisille ja ikäihmisille. Toiminnan avulla ihmiset saavat elämyksiä, virkistystä, uusia ystävyyssuhteita sekä erilaisia tietoja ja taitoja.

Hyvinvointilomien järjestämistä tuetuista lomista löydät lisäteitoja www.hyvinvointilomat.fi.  Lomilta perittävä omavastuuosuus aikuiselta vaihtelee kohteittain 50-125€/ viisi täysihoitovuorokautta. Alle 16-vuotiaat lomailevat veloituksetta. Kaikki lomat ovat täysihoitolomia.

Lomille on mahdollista hakeutua Hyvinvointilomien kotisivujen kautta sähköisellä lomakkeella tai tilaamalla heiltä hakulomakkeet. Kisakeskuksen majoitusvaihtoehtoihin voit tutustua tästä linkistä.

Parasta Lapsille ry

Parasta Lapsille ry on valtakunnallinen lastensuojelujärjestö. Tavoitteena on vahvistaa lapsiperheiden arjessa jaksamista. Parasta Lapsille järjestää leiri-, viikonloppu- ja kerhotoimintaa lapsille, nuorille ja lapsiperheille. Lisätietoa ja hakuohjeet löydät Parasta Lapsille ry:n sivuilta.

Kisakeskuksen leirit sopivat parhaiten liikunnallisille perheille, joissa lapset ovat yli 5 vuotta.  Perheet valitaan leireille ja viikonloppuryhmiin hakemusten perusteella. Mukaan toimintaan voi hakea lapsiperhe, jossa lapset ovat alla 16-vuotiaita. Toiminta on tarkoitettu ensisijaisesti pienituloisille ja maahanmuuttajataustaisille lapsiperheille. Toimintamme on monikulttuurista.

Lue hauska kertomus perheiden viikonlopusta Kisakeskusessa tästä.
Tutustu Kisakeskukseen yhden isän kuvaaman videon kautta.

Maaseudun Terveys- ja Lomahuolto ry (MTLH)

Kaikilla on mahdollisuus lomaan!

Maaseudun Terveys- ja Lomahuolto ry (MTLH) järjestää tuettuja lomia Veikkauksen tuella niille, joilla ei muutoin ole mahdollisuutta lomaan. MTLH järjestää noin 600 lomaviikkoa vuodessa eri puolella Suomea.

Lomia järjestetään useille kohderyhmille: lapsiperheille, työikäisille, ikääntyneille ja eri sairaus- ja vammaisryhmiin kuuluville. MTLH:n toimintaa ohjaa perusajatus siitä, että kaikilla on oikeus lomaan, lepoon ja virkistykseen. Lomien kautta MTLH tarjoaa lomailijoille paitsi hengähdystä arjen pyörityksestä ja yhdessäoloa mukavan tekemisen parissa, myös mahdollisuuden toisten samanlaisessa elämäntilanteessa olevien kohtaamisen.

MTLH:n tuetut lomat toteutetaan ryhmämuotoisina. Tuettua lomaa haetaan henkilökohtaisella hakemuksella ja lomalainen maksaa omavastuuosuuden, joka on 100 € aikuisilta ja 17 vuotta täyttäneiltä, alle 17-vuotiaille tuettu loma on maksuton. Omavastuuosuus kattaa majoituksen jaetuissa kahden hengen huoneissa tai perhekoon mukaisissa huoneissa/huoneistoissa, täysihoitoateriat sekä lomaan kuuluvan ohjelman. Lomavalinnoissa huomioidaan hakijan taloudelliset, terveydelliset ja sosiaaliset perusteet sekä hakijan aiemmat lomatuet. Lomatukea voidaan myöntää korkeintaan joka toinen vuosi.

Muiden lomalaisten tapaaminen ja vertaistuki ovat MTLH:n ryhmämuotoisten lomien tärkeintä antia. Parhaimmillaan loma voi siis olla paljon muutakin kuin lomaa!

Haettavissa oleviin lomiin voit tutustua sivuiltamme www.mtlh.fi. Hakemus kannattaa täyttää sähköisesti tai postitettavalla hakemuksella, joita voi tilata MTLH:n toimistolta p. 010 2193 460 (ark klo 9-13) tai lomat@mtlh.fi.